Balken en gebinten

Door heel Europa zijn wij op zoek naar oude balken en gebinten. Wij willen dit hout een nieuw leven geven.

Beknopte specificaties van Balken en gebinten

Houtsoort:Eiken
Afkomst:de Alpen, Oost-Europa
Status:Op voorraad

Door heel Europa zijn wij op zoek naar oude balken en gebinten. Wij willen dit ‘afgeschreven’ hout een nieuw leven geven. Door de planken te importeren naar Nederland en ze daar te verwerken tot bruikbare halffabrikaten, zorgen wij ervoor dat meubelmakers hout met karakter tot hun beschikking krijgen.

Toepassingen van de balken en gebinten

Onze gecertificeerde meubelmakers gebruiken de verwerkte balken en gebinten voor diverse meubels zoals;

  • Tafels
  • Kasten
  • Badkamermeubels

Daarnaast worden de balken vaak ook gebruikt voor overkappingen, tuinhuizen of andere woningaccessoires.

Herkomst van de balken en gebinten

In onze zoektochten door Europa komen wij heel vaak oude vervallen schuurtjes, boerderijen of kastelen tegen. Deze panden worden soms al jaren niet meer gebruikt en de eigenaren vinden het vaak te veel moeite om ze te slopen. Wij bekijken het gebruikte hout en komen meestal nog heel veel bruikbare onderdelen tegen. Naast de de wandbekleding zijn ook vaak de balken en gebinten nog in goede staat. Vervolgens gaan wij met de eigenaren in gesprek en importeren het bruikbare hout naar Nederland. Landen waar wij bijvoorbeeld veel balken en gebinten weghalen zijn Kroatië, Polen en Oostenrijk.

Verwerken van de balken en gebinten

Als de balken en gebinten bij ons binnenkomen, zijn deze vaak nog erg vies. Wij maken de balken eerst schoon en ontdoen ze vervolgens van spijkers. Als de balken schoon zijn, hebben wij nog twee methoden om ze te verwerken tot bruikbare materialen. De eerste is het borstelen van de balken en gebinten. Hierdoor worden de naden die door de jaren in het hout zijn ontstaan goed zichtbaar, dit geeft een sfeervolle uitstraling aan het hout. Een andere veelgebruikte techniek is het schaven van de balken Vervolgens kunnen wij ze voor jou op maat zagen.

Balken en gebinten kopen?

Ga of wil jij zelf aan de slag met onze balken en/of gebinten, dan kun je deze bij ons kopen. Download onze prijslijst of neem eenvoudig contact met ons op. Het is bij ons al mogelijk om één plank te kopen.

Geschikt voor:

HMH-officeel-makers

tafel

HMH-officeel-makers

badkamer

HMH-officeel-makers

keuken

HMH-officeel-makers

tv-meubel

HMH-officeel-makers

accessoires

Balken en gebinten kopen?

Vraag een prijslijst aan en bestel eenvoudig online.

PRIJSLIJST OPVRAGEN

of bekijk de Balken en gebinten in onze houtloods