Wij zijn Hout met Historie

Wij zijn houtjutters. Wij zoeken heel Europa af naar oud hout.

Wij zijn Hout met Historie.

Wij verzamelen oud hout door heel Europa. Hout is volgens ons namelijk meer dan alleen een grondstof, hout vormt een stukje erfenis van het leven dat doorstaan heeft. Oud hout vormt een product dat je moet voelen én ervaren. Daarom geloven wij dat je dit hout moet vinden en koesteren.

Houtjutters

Wij zijn houtjutters. Wij zijn continu op zoek naar oud hout met een rijke geschiedenis. Van authentieke eiken wagonplanken van Franse treinwagons en barnwoodplanken afkomstig uit oude boerderijen en schuren; tot aan eiken bielzen die jarenlang gediend hebben als ligger onder treinrails en meerpalen afkomstig uit oude havens in Nederland. Wij verzamelen het beste en meest unieke hout en zorgen dat de geschiedenis van dit hout voort kan leven in mooie, nieuwe producten.

Al ons hout is gegarandeerd duurzaam, dus nooit ‘nieuw of nagemaakt’. Het hout is ‘gerijpt’ en gevormd door intensief gebruik en het verstrijken van de tijd; doorleefd en blootgesteld aan elementen en beproevingen. Hout, wat een verhaal vertelt en waar een ziel in staat gegroefd. Hout met karakter. Hout met een verhaal. Hout met historie.

“Wij verzamelen het beste en meest unieke hout en zorgen dat de geschiedenis van dit hout voort kan leven in mooie, nieuwe producten.”

Inspirators en verbinders

Wij inspireren én verbinden. Wij stimuleren hergebruik van hout, door dit te leveren aan een netwerk van gepassioneerde en inspirerende (meubel)makers door heel Nederland. Want wij geloven in producten van hout met een verleden.

Deze gepassioneerde makers hebben allen iets gemeen: de onuitputtelijke liefde voor hout. In alles wat zij maken proef je de aandacht, kwaliteit en het vakmanschap. Schaven, borstelen, zagen: de makers bewerken en ontwerpen op die manier de meest eigenzinnige en karaktervolle producten. Zo realiseren zij nieuw leven voor oud hout met een uniek verleden.

Hout met Historie Keurmerk

Wij bieden alleen authentiek oud hout aan, geselecteerd op kwaliteit. Deze garantie zie je terug in het Hout met Historie certificaat.

Al ons hout is voorzien van een certificaat: een bewijs dat het karakteristieke hout gegarandeerd duurzaam is, dus nooit ‘nieuw en bewerkt’. Ons hout is onlosmakelijk verbonden met het verleden en het verhaal dat erachter schuil gaat. Bij ons koop je niet alleen hout, je koopt ook – letterlijk – een stukje geschiedenis.

Klanten beoordelen Hout met historie met een

4.9/5 447 beoordelingen

Onze klanten geven ons een

4.9/5

447 beoordelingen