Wagonplanken

Beknopte specificaties van wagonplanken

Houtsoort:Eiken
Afkomst:Alpen, Oost Europa, Benelux en Frankrijk
Bewerking:

Geschikt voor:

HMH-officeel-makers

tafel

HMH-officeel-makers

kast

HMH-officeel-makers

badkamer

HMH-officeel-makers

vloer

HMH-officeel-makers

wand

HMH-officeel-makers

deuren

HMH-officeel-makers

keuken

HMH-officeel-makers

tv-meubel

HMH-officeel-makers

trap-treden

HMH-officeel-makers

accessoires

Uitgebreide specificaties van wagonplanken

Onze wagonplanken zijn van eikenhout en hebben gediend in oude goederenwagons door heel Europa. De wagonplanken hebben allerlei goederen vervoerd, van zakken graan tot biervaten en van specerijen tot andere consumptiemiddelen. Inmiddels zijn de planken zo oud geworden dat het niet meer vertrouwd is om ze als wagonplanken te gebruiken. Vaak worden oude goederenwagons op verlaten stations geparkeerd en wordt er jaren niet meer naar om gekeken. Juist naar deze wagons zijn wij door heel Europa op zoek. Na bewerking van de wagonplanken zijn ze vaak nog goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een tafel, kast of een vloer.

Herkomst van de wagonplanken

De meeste wagonplanken die wij verkopen komen uit Frankrijk, Kroatië en Oostenrijk. Daarnaast halen wij soms wagonplanken uit Zwitserland en Italië. Vanuit ons netwerk krijgen we vaak tips over locaties met oude goederenwagons. Wij proberen dan in contact te komen met de eigenaren van deze wagons om een afspraak te maken. Vervolgens bezoeken wij de stations om het hout te bekijken. En als het hout in onze ogen nog een tweede leven kan krijgen, dan importeren wij dit naar Nederland.

 

Toepassingen met wagonplanken

Toepassingen van oude wagonplanken zijn bijvoorbeeld kasten, wanden en tafels. Daarnaast maken onze gecertificeerde meubelmakers ook vaak vloeren, badkamermeubels en diverse accessoires van de wagonplanken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom in contact met een meubelmaker bij jou in de regio.

Wagonplanken kopen

Ga of wil jij zelf aan de slag met onze wagonplanken, dan kun je deze bij ons kopen. Vraag eenvoudig een prijslijst aan of neem contact met ons op. Het is bij ons al mogelijk om één wagonplank te kopen. Maak jij zelf (op grote schaal) meubels van wagonplanken? Bij een minimale afname van 25m2 wagonplanken hanteren wij pakketprijzen.

Bewerkingen van de wagonplanken

Het oude hout dat bij ons binnenkomt kan op verschillende manieren bewerkt worden. Geborstelde en geschaafde wagonplanken worden bij ons het meest besteld.

Geschaafde wagonplanken

Het schaven van de wagonplanken is de meest voorkomende bewerking. Voor het schaven van de planken worden ze eerst ontdaan van vuil en spijkers. Vervolgens worden de wagonplanken aan vier zijden geschaafd. Hierdoor krijgen de planken de mooie eiken uitstraling.

Geborstelde wagonplanken

Ook de geborstelde wagonplanken ontdoen wij eerst van vuil en spijkers. Daarna borstelen wij de planken waardoor naden en kieren, die door de jaren zijn ontstaan, goed zichtbaar worden. Geborstelde wagonplanken hebben een prachtige doorleefde uitstraling.

Onbewerkte wagonplanken

Naast bewerkte wagonplanken verkopen wij ook onbewerkte wagonplanken. Deze planken komen rechtstreeks na het importeren bij jou terecht. Jij zult deze planken zelf moeten ontdoen van spijkers en vuil. Met het juiste gereedschap, machines en ervaring kun je van onbewerkte wagonplanken mooie producten maken.

 

100% hergebruikt
hout met karakter

Elk volume uit voorraad
leverbaar

Top expertise van
onze makers

KOM IN CONTACT MET
DE BESTE MEUBELMAKERS

Inspirerende makers met de liefde voor
hergebruik van oud hout.

Kom in contact

Inspiratie

Laat je inspireren! Op deze pagina’s kun jij woninginspiratie opdoen. Let wel, het is woninginspiratie gericht op het gebruik van meubels van oud hout. Onze gecertificeerde meubelmakers maken de mooiste eindproducten van dit oude hout. Geïnspireerd geraakt? Kom dan eenvoudig in contact met een meubelmaker bij jou uit de buurt en kijk wat hij voor jou kan betekenen.

Social media