Oud hout

Wij zijn houtjutters. Wij zoeken heel Europa af naar oud hout.

Oud hout

Wij zijn houtjutters. Wij zoeken heel Europa af naar oud hout. Zo komen we terecht bij verlaten schuren in de Oostenrijkse bergen, oude goederenwagons in Frankrijk en afgeschreven meerpalen in allerlei Europese havens. Dit hout halen wij naar Nederland en verwerken wij tot bruikbare planken voor onze meubelmakers, particulieren en zakelijke afnemers. Meubels van oud hout geven uw huis karakter. Bekijk hier snel al onze houtsoorten én hun verhaal.

Oud hout vertelt je een verhaal…

Of het nu afkomstig is van goederenwagons, van een oude boerderij of dat het jarenlang in de haven heeft gediend: door alle omstandigheden krijgt hout karakter. En die historie, in combinatie met de robuuste kwaliteit, is juist wat oud hout zo interessant maakt. 

Waarom oud hout kopen?

Antiek hout is duurzaam en een robuust, kwalitatief product. De planken die jij koopt geef je een tweede leven én ze gaan nog jarenlang mee. Dat het hout jarenlang een andere functie heeft gehad, geeft aan hoe sterk het is. De doorleefde uitstraling is uniek, geen enkele plank of balk is gelijk. Je maakt met oud hout dus prachtige meubels met karakter.

Ruime keuze: van plank, paal tot panelen en balken

Hout met Historie is het bedrijf van houtjutters Jurjen en Wietze. Zij zijn altijd op zoek naar de mooiste, unieke soorten hout. Bekijk snel het assortiment en ontdek onze populaire wagonplanken en spoorbielzen. De robuuste eiken balken of het prachtige barnwood. Oud hout vind je in alle soorten en maten. En altijd ruim op voorraad.

 

100% hergebruikt
hout met karakter

Elk volume uit voorraad
leverbaar

Top expertise van
onze makers

KOM IN CONTACT MET
DE BESTE MEUBELMAKERS

Inspirerende makers met de liefde voor
hergebruik van oud hout.

Kom in contact

Inspiratie

Laat je inspireren! Op deze pagina’s kun jij woninginspiratie op doen. Let wel, het is woninginspiratie gericht op het gebruik van meubels van oud hout. Onze gecertificeerde meubelmakers maken de mooiste eindproducten van dit oude hout. Geïnspireerd geraakt? Kom dan eenvoudig in contact met een meubelmaker bij jou uit de buurt en kijk wat hij voor jou kan betekenen.

Social media

Veelgestelde vragen

Klanten beoordelen Hout met historie met een

4.9/5 232 beoordelingen

Onze klanten geven ons een

4.9/5

232 beoordelingen