Barnwood

Ons barnwood importeren wij uit heel Europa. Wij geven het barnwood een tweede leven.

Beknopte specificaties van Barnwood

Houtsoort:Fichte, Eiken
Afkomst:Alpen, Oost Europa
Bewerking:Geschaafd, Geborsteld, Voorzien van groef en veer
Status:Op voorraad

Als je onderweg bent kom je ze wel eens tegen: oude vervallen houten schuurtjes, midden in het weiland, met een heel leven achter zich en klaar om gesloopt te worden. Voor de één is het een oude schuur die geen functie meer heeft, voor ons is het een begin van iets nieuws. Wij speuren heel Europa af op zoek naar zulke schuren, zodat wij het doorleefde hout (barnwood) dat gebruikt is voor deze schuren een nieuw leven kunnen geven. De oude planken zijn niet meer geschikt voor de schuur in kwestie, maar kunnen nog wel dienen als bijvoorbeeld wandbekleding of een nieuw tafelblad.

Mogelijke bewerking van Barnwood

Veer en groef grijs
Veer en groef bruin

Herkomst van ons barnwood

Ons barnwood heeft al een heel leven achter zich, vaak zijn de planken nog ouder dan dat wij zijn. We zoeken heel Europa af naar deze pareltjes en verwerken het oude hout van deze schuren tot bruikbare planken van barnwood. Het barnwood in ons assortiment komt vaak uit Alpenlanden als Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast halen wij ook veel barnwood uit Oost-Europa.

Verwerken van het barnwood

Nadat het doorleefde hout van de schuren bij ons binnenkomt, laten wij het eerst een tijd drogen. Vervolgens ontdoen wij het hout van spijkers en schroeven. Het barnwood wordt vervolgens gesorteerd op kleur en gezaagd tot bruikbare planken.

Barnwood kopen

Ga of wil jij zelf aan de slag met onze barnwood planken, dan kun je deze bij ons kopen. Download onze prijslijst of neem eenvoudig contact met ons op. Het is al mogelijk om één plank van barnwood te kopen. Maak je zelf (op grote schaal) meubels van barnwood? Bij een minimale afname van 25m2 barnwood hanteren wij pakketprijzen.

Toepassingen van barnwood

Waar barnwood oorspronkelijk gebruikt werd als wandbekleding, kun je na het verwerken van de planken veel meer met dit hout. Zo wordt ons barnwood naast wandbekleding ook gebruikt voor vloerdelen, tafelbladen, deuren en kasten. Onze gecertificeerde meubelmakers kunnen vrijwel alles maken wat jij kunt bedenken. Kom eenvoudig in contact met een meubelmaker bij jou in de buurt.

Geschikt voor:

HMH-officeel-makers

tafel

HMH-officeel-makers

kast

HMH-officeel-makers

badkamer

HMH-officeel-makers

vloer

HMH-officeel-makers

wand

HMH-officeel-makers

deuren

HMH-officeel-makers

keuken

HMH-officeel-makers

tv-meubel

HMH-officeel-makers

accessoires

Barnwood kopen?

Vraag een prijslijst aan en bestel eenvoudig online.

PRIJSLIJST OPVRAGEN

of bekijk de Barnwood in onze houtloods