Eiken spoorbielzen

Beknopte specificaties van eiken spoorbielzen

Houtsoort:Eiken
Afkomst:Heel Europa
Bewerking:

Geschikt voor:

HMH-officeel-makers

tafel

HMH-officeel-makers

kast

HMH-officeel-makers

badkamer

HMH-officeel-makers

vloer

HMH-officeel-makers

wand

HMH-officeel-makers

deuren

HMH-officeel-makers

keuken

HMH-officeel-makers

tv-meubel

HMH-officeel-makers

trap-treden

HMH-officeel-makers

accessoires

Uitgebreide specificaties van eiken spoorbielzen

Eiken spoorbielzen werden vroeger vaak gebruikt als tuindecoratie. Tegenwoordig zijn deze geteerde spoorbielzen niet meer toegestaan. De spoorbielzen die wij vanuit heel Europa importeren zijn niet bewerkt met teer. Wij verwerken de spoorbielzen tot bruikbare halffabrikaten.

Herkomst van de spoorbielzen

De eiken spoorbielzen die wij verwerken tot planken hebben soms wel decennia lang een rails gedragen. Doordat je bij hout -in tegenstelling tot ijzer of betton- veel meer vrijheid hebt in het plaatsen van de boorgaten, werden eiken spoorbielzen vooral gebruikt bij wissels en vormingscentra (dit zijn plekken waar standaard spoorbielzen niet gebruikt konden worden). Doordat de kosten voor houten bielzen relatief hoog zijn en de technische mogelijkheden om andere materialen beter te bewerken de afgelopen jaren zijn toegenomen, worden vrijwel alle eiken spoorbielzen vervangen door beton of ijzer. Wij zoeken heel Europa af naar treintrajecten waar zo’n vervanging plaats gaat vinden. Vervolgens importeren wij de bielzen naar Nederland en verwerken ze daar tot halffabrikaten. Onze eiken spoorbielzen komen onder andere uit Kroatie, Polen en Frankrijk.

Toepassingen van de eiken spoorbielzen

Nadat wij de bielzen hebben verwerkt tot bruikbare planken, kunnen onze meubelmakers of jijzelf ermee aan de slag. Zo worden de planken onder andere gebruikt voor:

  • tafels
  • kasten
  • wanden

Verwerken van de eiken spoorbielzen

Als de eiken spoorbielzen bij ons binnen komen, ontdoen wij deze eerst van vuil. Vervolgens sorteren wij de bielzen op kleur en zagen wij er planken van. De blauwe vegen in de planken zijn ontstaan door de reactie van de ijzeren rails met het vers gezaagde hout. Deze planken kunnen onze gecertificeerde meubelmakers gebruiken voor verschillende toepassingen.

Spoorbielzen kopen?

Ga of wil jij zelf aan de slag met onze op maat gezaagde spoorbielzen, dan kun je deze bij ons kopen. Download onze prijslijst of neem eenvoudig contact met ons op. Het is bij ons al mogelijk om één plank te kopen. Maak jij zelf (op grote schaal) meubels van spoorbielzen? Bij een minimale afname van 25m2 spoorbielzen hanteren wij pakketprijzen.

100% hergebruikt
hout met karakter

Elk volume uit voorraad
leverbaar

Top expertise van
onze makers

KOM IN CONTACT MET
DE BESTE MEUBELMAKERS

Inspirerende makers met de liefde voor
hergebruik van oud hout. Bekijk hier waar
deze makers te vinden zijn.

Wie maakt
in

Inspiratie

Laat je inspireren! Op deze pagina’s kun jij woninginspiratie opdoen. Let wel, het is woninginspiratie gericht op het gebruik van meubels van oud hout. Onze gecertificeerde meubelmakers maken de mooiste eindproducten van dit oude hout. Geïnspireerd geraakt? Kom dan eenvoudig in contact met een meubelmaker bij jou uit de buurt en kijk wat hij voor jou kan betekenen.

Social media