Eiken wagonplanken

Eiken wagonplanken zijn door hun warme uitstraling geschikt voor bijna ieder interieur. De historie, bewerking en eigen tekening geven leven aan het product. De eiken wagonplank is licht met rijk contrast.

Beknopte specificaties van Eiken wagonplanken

Houtsoort:Eiken
Afkomst:Alpen, Oost Europa, Benelux en Frankrijk
Bewerking:Geschaafd, geborsteld, onbewerkt of samengesteld
Diktes:16mm, 35mm, 40mm en 60mm
Breedtes:10 cm tot 25cm
Lengtes:Circa 100cm tot 280cm
Status:Ruim op voorraad
Alternatieven: Blokwanden /

Wat zijn eiken wagonplanken?

Eiken wagonplanken zijn afkomstig van goederenwagons die op verlaten stations door heel Europa staan. Sommige wagons reden wel 100 jaar met verschillende vrachten. Als het eiken wagonhout van goede kwaliteit is, geven wij het een tweede leven. Ons doel is de historie van het hout door te laten klinken in het product.

 

Mogelijke bewerking van Eiken wagonplanken

Eiken geborsteld
Eiken geschaafd
Ruw

Bewerking van het hout

Na het bewerken zijn eiken wagon delen goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een tafel, kast of een vloer. Bij Hout met Historie kun je kiezen voor eiken wagonplanken in vier verschillende bewerkingen.

Eiken wagonplanken geschaafd

De bewerking die het meest voorkomt bij oude eiken wagonplanken is schaven. Eerst worden vuil en spijkers van de wagonplanken gehaald. Daarna schaven we het hout aan vier zijden. Het resultaat is dat de de donkere nerven benadrukt worden en de unieke tekening goed zichtbaar is.

Eiken wagonplanken geborsteld

Geborstelde wagonplanken hebben een hele eigen uitstraling. Na het verwijderen van vuil en spijkers borstelen wij ze grondig. Zo worden naden en kieren, die door de jaren ontstaan, goed zichtbaar. De geborstelde planken hebben een ruwe uitstraling met veel reliëf.

Eiken wagonplanken onbewerkt

Het is mogelijk onbewerkte eiken wagonplanken te kopen. Het hout wordt dan geleverd direct nadat ze uit het buitenland komen. Eiken wagonplanken in originele staat, inclusief vuil en spijkers.

Eiken wagonplanken samengesteld

Samengestelde eiken wagonplanken zijn extra breed: 25 tot 40 centimeter. Dit komt doordat we smalle eiken wagondelen verlijmen tot een bredere plank. Er is veel vraag naar samengestelde eiken wagonplanken voor vensterbanken, sidetables en traptreden.

100% hergebruikt
hout met karakter

Elk volume uit voorraad
leverbaar

Top expertise van
onze makers

Waar eiken wagonplanken voor gebruiken?

Een korte opsomming van wat je kan maken van oud eikenhout.

Oud eiken wagonplanken tafel

Geen enkel eiken wagonplanken tafelblad is hetzelfde. De historie van het hout staat in iedere plank gegroefd. En dat maakt een tafel van dit materiaal heel persoonlijk. Kies zelf je eiken wagondelen uit om een tafel van te maken. 

Vloer van eiken wagondelen

Eiken wagondelen zijn bij uitstek geschikt voor interieur. Een vloer van oud eiken geeft karakter aan een huis. Bovendien gaan de planken nog tientallen jaren mee. Door te kijken naar de bewerking en kleur van het hout, heb je invloed op de uitstraling. Een klassieke houten vloer in één kleur oog anders dan een speelse ruigere vloer met kleurverschil.

Is het hout geschikt voor badkamer of keuken?

Eiken wagon planken blijven een natuurproduct. Het werkt na, maar minimaal. Oud hout is namelijk al vrij droog. Dat maakt het geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Ruimten waar het vochtiger kan zijn en de temperatuur soms schommelt. 

Tijdloos: trap van eiken wagonplanken

Ook trappen van oud eiken zijn gewild. Planken van eiken wagonhout zijn geschikt voor open en dichte trappen. Wij leveren traptreden zonder sleuf. Die kan er eventueel ingefreesd worden. Een trap van eiken wagon planken trekt direct de aandacht naar zich toe. 

Eikenhouten vensterbanken

Steeds vaker worden eiken wagonplanken gebruikt als vensterbank. Het hout past in zowel een landelijke inrichting als een modern of industrieel interieur. Lak de eiken wagon plank met een matte lak voor een stoere uitstraling en goede bescherming. 

Geschikt voor:

HMH-officeel-makers

tafel

HMH-officeel-makers

kast

HMH-officeel-makers

badkamer

HMH-officeel-makers

vloer

HMH-officeel-makers

wand

HMH-officeel-makers

deuren

HMH-officeel-makers

keuken

HMH-officeel-makers

tv-meubel

HMH-officeel-makers

trap-treden

HMH-officeel-makers

accessoires

Tuinideeën met eiken wagon hout

Eiken wagonhout is bestendig tegen allerlei weersomstandigheden. Of het nu een droge zomer is of een strenge winter. Eiken wagonplanken zijn daarom perfect om te gebruiken voor een tuinpoort, als vlonder in de tuin of voor een buitentafel. 

Eiken wagonplanken prijs

Eiken wagonplanken kopen kan los per één stuk en als een grote partij. Wil je weten wat een eiken wagonplank kost? Vraag direct een prijslijst aan

Hout voor zakelijk gebruik?

Ben jij interieurbouwer of meubelmaker? Wellicht ben je dat op zoek naar een grote partijen eiken wagonplanken. Hout met Historie kan direct uit voorraad leveren binnen 3 werkdagen. Bij een afname vanaf 25m2 krijg je een volumekorting.

Zelf planken uitkiezen in oud houtloods

Hout met Historie is gevestigd in Lemmer. Bezoek onze oud houtloods om zelf eiken wagonplanken uit te kiezen. Smaken verschillen, daarom is met eigen ogen bekijken altijd de beste optie. 

Bezorging eiken wagonplanken België mogelijk

Online hout bestellen is ook mogelijk. Wij leveren in heel Nederland, België en Duitsland. Wanneer je eiken wagonplanken bestelt, bespreken we graag de bezorging met je. 

Eiken wagonplanken kopen?

Vraag een prijslijst aan en bestel eenvoudig online.

PRIJSLIJST OPVRAGEN

of bekijk de Eiken wagonplanken in onze houtloods